Technologie uitgelegd


Bij Miggy omarmen we de nieuwste technologische ontwikkelingen om oplossingen te creëren die de wereld om ons heen transformeren. Onze expertise richt zich op nieuwe sensortechnologieën en data platform ontwikkelingen, evenals de nieuwste connectiviteitsmogelijkheden. 

Onze toewijding aan vooruitgang drijft ons om voortdurend te innoveren en technologische grenzen te verleggen. Of het nu gaat om het optimaliseren van ruimtebeheer, het monitoren van bodemgezondheid in de landbouw, het voorkomen van waterlekken of het bieden van ongeëvenaarde dijkbewaking, onze technologieën zijn de drijvende kracht achter verandering en vooruitgang.

Selecteer een van de onderstaande categorieën voor meer informatie.

Gegevensopslag my.miggy.nl

Je gegevens worden opgeslagen binnen de Europese Unie. We gebruiken twee verschillende datacenters om het Miggy-platform (my.miggy.nl) te draaien:

  • Frankfurt, DE (hoofd-datacenter)
  • Amsterdam, NL (back-up)
Frankfurt

Alle servers die nodig zijn voor het functioneren van het Miggy-platform en de opslag van meetgegevens bevinden zich in Frankfurt, Duitsland.

Amsterdam

Het datacenter in Amsterdam wordt uitsluitend gebruikt voor het opslaan van back-ups en als failover in het geval van schade aan het Frankfurt-datacenter (bijvoorbeeld door brand), hoewel de kans hierop klein is.

Back-ups

We maken dagelijks back-ups van de volledige infrastructuur, maar hanteren hierbij verschillende prioriteiten.

Meetgegevens krijgen de hoogste prioriteit bij back-ups. Gegevens zoals gebruikersnamen of informatie over huurders worden slechts één keer per dag geback-upt, omdat we ervan uitgaan dat deze gegevens nauwelijks veranderen zodra ze zijn aangemaakt.

Ik heb per ongeluk mijn gegevens verwijderd. Kunnen jullie ze herstellen?

Ja, maar als je ondanks waarschuwingen gegevens of apparaten verwijdert, wordt er een vergoeding in rekening gebracht voor het herstellen van de gegevens.

Zorg er dus voor dat je alleen gegevens verwijdert als je zeker weet dat je ze niet meer nodig hebt.

Wil je toch gebruik maken van deze herstelservice? Neem dan contact met ons op.

Eigendom

Als je ons platform gebruikt als basis voor je apparaten en hun meetgegevens (en alle andere gegevens), blijven deze volledig jouw eigendom.

Toegangscontrole

Wanneer je een workspace aanmaakt op ons platform (wat automatisch gebeurt bij de eerste login), dan heb jij als enige toegang tot deze workspace. Geen enkele medewerker van Miggy of andere persoon kan de gegevens in jouw workspace inzien.

Wil je toegang tot je workspace delen met anderen? Dan moet je deze personen expliciet uitnodigen. Dit geldt ook als je hulp vraagt aan een lid van het Miggy-supportteam. Deze persoon krijgt alleen toegang tot je workspace als jij hem of haar als lid toevoegt.

Toepassingsgebied

Deze principes (eigendom en toegangscontrole) gelden voor alle onderdelen binnen je workspace, waaronder:

  • Alle apparaten binnen je workspace
  • Alle sub-workspaces en hun gegevens/apparaten
  • Kortom, alles binnen je workspace

Hoe we omgaan met gegevens van je apparaten

Je kunt de volgende integraties gebruiken om je apparaten met het Miggy-portaal te verbinden:

  • MQTT
  • REST-API
  • LoRaWAN
  • Particle.io
Anonieme gegevensoverdracht

De volgende werkwijze geldt voor alle integraties en beschrijft hoe gegevens vanuit je apparaten in het portaal terechtkomen en hoe wij deze verwerken:

Wanneer je apparaat gegevens naar ons systeem verzendt via een van de genoemde methoden, gebeurt dit altijd anoniem. Er worden geen persoonlijke gegevens of workspace-gerelateerde data meegestuurd.

Voor de koppeling van meetgegevens aan jouw apparaat en workspace wordt een ID-nummer gebruikt. Dit ID heeft een hoge entropie, waardoor het niet ontcijferbaar is en geen persoonlijke gegevens bevat.

Zelfs als iemand deze informatie zou onderscheppen, zou dit nutteloos zijn omdat er geen beschrijving bij zit over het soort gegevens dat wordt verzonden.

Wanneer je het portaal opent via de webinterface of mobiele app, wordt het ID-nummer van je workspace naar de server gestuurd als verzoek. De server stuurt vervolgens een lijst terug met alle apparaten, maar de gegevens in deze lijst blijven anoniem.

De feitelijke koppeling van gegevens aan jouw workspace gebeurt pas in de front-end van het portaal en niet op onze servers.

Met andere woorden: alle gegevens van je apparaten en meetgegevens blijven altijd anoniem en bevatten geen persoonlijke informatie.

Delen jullie mijn gegevens?

Nee. De gegevens van jouw apparatuur blijven jouw eigendom, en Miggy zal deze nooit met derden delen.

Wie kan mijn gegevens zien?

Op het Miggy-platform vereist elke actie een toegangstoken.

  • Elk token heeft een specifieke scope, wat bepaalt welke apparaten het kan beheren en welke werkruimtes en rechten het heeft.
  • Gebruikers binnen Miggy werken op basis van deze tokens, dus iedere gebruiker heeft een eigen token.
Kan een andere gebruiker mijn gegevens zien?

Nee. Tenzij jij expliciet toestemming geeft aan een andere gebruiker om jouw gegevens te bekijken, kan niemand anders jouw gegevens inzien.

Waar zitten de kwetsbaarheden?

De grootste risico’s hebben te maken met gebruik van tokens, bijvoorbeeld:

  • API-tokens op IoT-apparaten kunnen verkeerd beveiligd zijn. We hebben geen controle over de beveiligingsmaatregelen die klanten op hun apparaten toepassen, wat ertoe kan leiden dat een derde partij toegang krijgt tot een token.
  • Niet-versleutelde verbindingen: Sommige IoT-apparaten van derden versleutelen de communicatie niet, waardoor een token in platte tekst wordt verzonden en kan worden onderschept door een "man-in-the-middle" aanval.

Let op: Miggy accepteert geen onversleutelde inkomende verbindingen. Maar wat er gebeurt bij externe MQTT-brokers of derde partijen, kunnen wij niet beïnvloeden.

Wat doet Miggy hieraan? Welke maatregelen zijn genomen?

Miggy ondersteunt de aanmaak van individuele tokens per werkruimte, waarbij we de volgende veiligheidsmaatregelen hanteren:

Automatisch gegenereerde unieke tokens per geregistreerd apparaat (via API).

Fijnmazige toegangsinstellingen, zodat een token alleen specifieke rechten krijgt (bijv. alleen-lezen of lees/schrijf voor bepaalde apparaten).

Losgekoppelde data en toestemmingen per apparaat, zodat tokens gericht kunnen worden uitgeschakeld en vervangen.

Hoe zit dat bij LoRaWAN of andere IoT-platforms?

LoRaWAN-netwerkservers of externe IoT-platforms sturen ons gegevens via webhooks.

  • Hoewel we altijd versleutelde verbindingen afdwingen, kunnen er toch risico’s ontstaan zoals replay attacks of het binnenhalen van vervalste meetgegevens.
  • Daarom biedt het Miggy-platform een extra beveiliging laag: validatie van inkomende webhooks met een eigen token.
  • Dit token heeft alleen toegang tot de specifieke apparaten waarvoor het bedoeld is, zodat andere apparaten of gegevens niet kunnen worden gelezen als het token verloren gaat.

LoRa-technologie is baanbrekend in de wereld van het Internet of Things (IoT). Het is de meest energie-efficiënte oplossing die beschikbaar is en perfect voor niet-aangedreven assets die een lange batterijduur nodig hebben (3-5 jaar). Met LoRa is het mogelijk om triangulatie uit te voeren op radiosignalen, waardoor apparaat positionering mogelijk is zonder de noodzaak van GPS.

Onze LoRa-apparaten bieden de laagste kosten en vereisen het minste onderhoud, waardoor ze een ideale keuze zijn voor bedrijven die op zoek zijn naar kosteneffectieve en efficiënte oplossingen. Bij Miggy hanteren we strenge beveiligingsnormen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens veilig zijn. Alle sensorgegevens worden verzonden met dual-layer AES128-encryptie en serververkeer verloopt via HTTPS. We hebben ook een externe partij die regelmatig penetratietests uitvoert om onze beveiligingsmaatregelen te testen.

Wij volgen strikt de GDPR (AVG) praktijken met betrekking tot gegevensverzameling, -gebruik en -bewaring. Informatie over welke gegevens we verzamelen en opslaan is altijd beschikbaar op verzoek. Bij Miggy verkopen of verspreiden we nooit gegevens aan derden.

Het LoRa-netwerk is specifiek ontworpen voor IoT-services en vult bestaande 2G, 3G en 4G-netwerken aan. KPN heeft al haar antenne-locaties uitgerust met LoRa-gateways, wat resulteert in een hoge overlapping van signalen. Dit zorgt voor een zeer betrouwbare transmissie, waardoor we een locatie kunnen berekenen met behulp van het tijdsverschil van aankomst (TDOA) tussen gateways.

Met LoRa heb je geen GPS-chip nodig voor locatie gebaseerde services, wat resulteert in kleine, energiezuinige en kosteneffectieve sensorapparaten. LoRa gegevenssnelheden variëren van 0,3 kbps tot 50 kbps, en het netwerk bepaalt de beste instellingen met behulp van Adaptive Data Rate (ADR), afhankelijk van de omgevingsomstandigheden tussen het sensorapparaat en de gateway.

Ons LoRa-netwerk kan de gegevenssnelheid en uitgangsvermogen voor communicatie voor elk apparaat afzonderlijk beheren om de levensduur van de batterij, het bereik en de algehele netwerkcapaciteit te maximaliseren. Hoe beter de dekking, hoe minder energie het apparaat verbruikt omdat de gegevens sneller kunnen worden verzonden.

Hoewel het maximumaantal berichten per dag beperkt is vanwege het LoRa-netwerk dat wordt gebruikt in het ongelicentieerde 868 MHz ISM-band, beperken onze apparaten uploads tot maximaal één keer per 15 minuten om batterij besparende redenen.

Kies Miggy voor al jouw LoRa-behoeften en ervaar een betrouwbare, kosteneffectieve en energiezuinige oplossing.


Ben je op zoek naar de perfecte IoT-connectiviteitsoplossing voor jouw bedrijf? Zoek niet verder dan NB-IoT en CAT-M. Beide technologieën bieden betrouwbare, energiezuinige en kosteneffectieve connectiviteitsopties voor een scala aan IoT-toepassingen.

Dus, wat is het verschil tussen NB-IoT en CAT-M? NB-IoT is een smalbandtechnologie die is ontworpen voor IoT-apparaten met een lage bandbreedte die weinig dataoverdracht vereisen, zoals slimme meters. CAT-M daarentegen is een technologie van Categorie M1 die is ontworpen voor apparaten die een gematigde bandbreedte en een lage latentie vereisen, zoals asset trackers en slimme beveiligingssystemen.

NB-IoT biedt een langere batterijduur en diepere dekking, waardoor het de ideale keuze is voor apparaten die langdurige connectiviteit nodig hebben in uitdagende omgevingen. Daarentegen biedt CAT-M snellere gegevensoverdracht snelheden en lagere latentie, waardoor het meer geschikt is voor toepassingen die real-time gegevens en monitoring vereisen.

Zowel NB-IoT als CAT-M werken op gelicentieerd spectrum, wat een grotere beveiliging en betrouwbaarheid biedt dan technologieën die werken op ongelicentieerd spectrum. Bovendien zorgen de uitgebreide inzet van mobiele netwerken ervoor dat deze technologieën een uitgebreide en naadloze dekking bieden voor jouw IoT-apparaten.

Kies de juiste IoT-connectiviteitsoplossing voor jouw bedrijf met NB-IoT en CAT-M. Of je nu diepe dekking nodig hebt voor slimme meters of real-time monitoring voor het volgen van assets, deze technologieën bieden de flexibiliteit, betrouwbaarheid en beveiliging die je nodig hebt om jouw IoT-toepassingen van stroom te voorzien.


Machine-to-Machine (M2M) communicatie verandert de manier waarop we zaken doen revolutionair. Met M2M kunnen machines in realtime communiceren en gegevens uitwisselen, waardoor bedrijven hun operaties kunnen optimaliseren, de efficiëntie kunnen verbeteren en kosten kunnen verminderen.

Of je nu actief bent in de productiesector, transport, logistiek of een andere branche, M2M-communicatie kan je helpen om voorop te blijven lopen. Met M2M kun je op afstand je machines monitoren, je bezittingen volgen en waardevolle gegevens verzamelen die je kunnen informeren bij het nemen van zakelijke beslissingen.

M2M-communicatie opent ook nieuwe mogelijkheden voor bedrijven om te innoveren en nieuwe inkomstenstromen te creëren. Door gebruik te maken van M2M-technologie kunnen bedrijven nieuwe producten en diensten ontwikkelen die slimmer, efficiënter en beter inspelen op de behoeften van klanten.

In essentie gaat M2M-communicatie over het verbinden van machines en apparaten met internet, waardoor ze kunnen communiceren en samenwerken op manieren die voorheen onmogelijk waren. En met de snelle vooruitgang van de technologie wordt M2M steeds toegankelijker, betaalbaarder en gebruiksvriendelijker dan ooit tevoren.

Of je nu je activiteiten wilt stroomlijnen, je winstgevendheid wilt verbeteren of nieuwe zakelijke kansen wilt ontwikkelen, M2M-communicatie is de sleutel tot het ontsluiten van het volledige potentieel van je bedrijf. Met M2M zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bovendien is het de moeite waard op te merken dat Miggy multi-operator SIM-kaarten levert, die de connectiviteit en flexibiliteit van uw M2M-oplossingen verbeteren.