Barra Core vs Edge vs GPS

Nieuwe generatie GPS / WiFi Tracker
24 september 2024 in
Barra Core vs Edge vs GPS
Mike van der Ark
| Nog geen reacties

Wij merken dat er veel onduidelijkheid is over de functionaliteiten over de Barra core, Barra Edge en Barra GPS. Nou dan gaan wij dat maar eens goed toelichten hoe het nou precies zit.

Barra GPS

De Barra GPS is bij uitstek een tracker die bedoeld is voor alleen buiten. Deze tracker kijkt naar de GPS satellieten en maakt een locatie op het device en zend deze info door naar of de OEM server van Digital Matter of naar een eigen server. Doordat de Barra GPS dus zelf locaties maakt gaat deze unit ongeveer 2 tot 3 jaar mee op een batterij lading. Zodra deze binnen bevindt maakt deze geen locaties meer aan omdat zicht op heldere hemel dan ontbreekt. 

Voordelen:

* Maakt zelf locaties
* Gaat langer mee dan concurrerende trackers
* Kan werken zonder de OEM server van Digital Matter dus scheelt kosten

Nadelen:

* Werkt alleen buiten
* De Barra Edge en Core gaan veel langer mee
* Mist directe functies door ontbreken van de OEM server

Barra Edge

De opvolger van de Yabby Edge is de Barra Edge. Deze tracker is bij uitstek geschikt voor het verkrijgen van binnen- en buitenlocaties. De Barra Edge, zoals de naam al weggeeft, maakt gebruik van Edge technologie. Dit zorgt ervoor dat deze unit de hemel scant voor satellieten en WiFi MAC adressen en al deze informatie doorgeeft aan de Digital Matter location engine. Dit zorgt ervoor dat het device zelf geen locaties hoeft te maken en daardoor zeer energiezuinig is. Volgens de folder kan deze tot wel 10 jaar werken met 2 locaties per dag maar doorgaans willen klanten meer data hebben dus geven wij ergens tussen de 3 tot 5 jaar aan. 

Voordelen:

* Goedkoper in aanschaf dan de Barra GPS
* Genereert fantastische binnen- en buitenlocaties
* Door Edge computing gaan de batterijen jaren langer mee
* De Allround beste tracker voor nagenoeg de meeste oplossingen

Nadelen:

* Abonnement OEM server is vereist
* Abonnement WiFi bundel is vereist
* Maandelijkse kosten

Barra Core

Wat de Barra uniek maakt is dat deze is neergezet om op prijs te kunnen concurreren met andere trackers uit bijvoorbeeld China. Wat de Barra Core doet is alleen locaties maken op basis van Wi-Fi MAC adressen en dus geen GPS chipset onboard heeft. Nu hoor ik je denken? Een GPS tracker die geen GPS heeft, inderdaad want in een land als Nederland zien wij een vreselijk hoge penetratie van Wi-Fi dekking dat de Barra Core bijna altijd wel tot zeer goede locaties komt. Bij uitstek is deze tracker bedoeld voor het localiseren van objecten die binnen staan. Maar ervaring leert dat deze buiten ook zeer goed werkt. 

Voordelen:

* Zeer goedkoop in aanschaf
* Genereert fantastische binnen- en buitenlocaties
* Door Edge computing gaan de batterijen jaren langer mee
* Gemaakt om objecten binnen te volgen maar buiten werkt in de meeste gevallen uitstekend

Nadelen:

* Abonnement OEM server is vereist
* Abonnement WiFi bundel is vereist
* Maandelijkse kosten
* Bij specifieke bouwplaatsen waar beperkt tot geen Wi-Fi signalen aanwezig zijn, scoort de Barra Core minder goed (denk aan nieuwbouw van woningen)

Aanmelden om een reactie achter te laten