Het verlangen om zelf te bouwen

7 oktober 2024 in
Het verlangen om zelf te bouwen
Mike van der Ark
| Nog geen reacties


Sommige van onze klanten willen zelf technische oplossingen bouwen, zoals applicaties voor Track en Trace-systemen of een portaal voor de weergave van sensordata. Dit klinkt in eerste instantie aantrekkelijk, omdat ze denken dat er geen terugkerende kosten zijn en de applicatie volledig naar eigen wens kan worden ontwikkeld.  


De uitdagingen bij schaalvergroting.


Een server of een applicatie  opzetten is tegenwoordig snel gedaan. Een paar regels code intikken, misschien zelfs met wat hulp van AI, en je hebt een basisoplossing staan. Voor een klein aantal apparaten werkt dit prima. Maar zodra je te maken krijgt met grotere datavolumes en hogere gebruikersverwachtingen, wordt het een heel ander verhaal. 


Bij opschaling naar grotere aantallen ontstaan er vaak al snel problemen.  Grotere systemen vereisen meer capaciteit en robuustere (beveiliging)structuren. Het visualiseren van historische data wordt uitdagender naarmate apparaten meer gegevens genereren. Zonder een goed systeem kan dit leiden tot vertragingen of wegvallen van belangrijke data.


De verborgen kosten van zelf doen.

Daarnaast is beveiliging van de applicatie, database en front-end een cruciaal onderdeel van de totaaloplossing. Natuurlijk zijn er experts in de markt die soortgelijke systemen prima kunnen ontwikkelen, en dat erkennen we volledig. In deze tijd, waarin de beveiliging en schaalbaarheid van oplossingen voortdurend op de proef worden gesteld door hacks en cyberaanvallen, is het voor elke partij een grote uitdaging om robuuste, flexibele en veilige infrastructuren op te zetten en te onderhouden ongeacht of je nu een beginner of expert bent.


Een schaalbare omgeving vereist ook snelle en flexibele aanpassingen; het vraagt om een team van experts dat voortdurend bezig is het systeem te onderhouden en verbeteren aangezien applicaties voortdurend onderhoud nodig hebben, zoals updates en probleemoplossing.


Zelf bouwen lijkt voordeliger zonder maandelijkse kosten, maar de verborgen kosten van tijd, middelen en risico's zoals downtime worden vaak onderschat.


Bij Miggy willen we simpelweg onze ervaringen delen. Wij hebben door de jaren heen geleerd hoe complex het kan zijn om systemen te bouwen die niet alleen voldoen aan de huidige eisen, maar ook bestand zijn tegen de veranderingen en uitdagingen van de toekomst. Onze toegevoegde waarde zit in het bieden van een bewezen, schaalbare oplossing die flexibel genoeg is om te blijven groeien en zich aan te passen aan de behoeften van onze klanten, zonder dat zij zelf door het proces van vallen en opstaan hoeven te gaan.

De flexibiliteit die klanten nodig hebben.

Zelfgebouwde oplossingen moeten flexibel zijn om aan veranderende klantbehoeften te voldoen. Hoewel er experts zijn die soortgelijke systemen kunnen bouwen, biedt Miggy IoT jarenlange ervaring in werken met schaalbare en flexibele systemen.

Deze ervaring helpt klanten om zonder vallen en opstaan te groeien, met de flexibiliteit die ze nodig hebben.

Tot slot.

Bij Miggy kan men meteen aan de slag met een keuze uit een groot assortiment aan bestaande sensoren en kant-en-klare applicaties en dashboards, welke daarna geheel naar eigen wensen is aan te passen en uit te breiden.

Het Miggy Portaal:

Schrijf je eigen decoder of pas een bestaande aan:

Kies een widget en configureer deze geheel naar keuze!

Aanmelden om een reactie achter te laten